Duitse verkeersleiders vallen in voor luchtvrachtverkeer in Luik

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De voorbije weken waren er herhaaldelijk te weinig luchtverkeersleiders zodat het Belgische luchtruim of een deel ervan dicht moest blijven.  De luchtvrachtmaatschappijen uitten hun ongenoegen over de situatie met de luchtverkeersleiding. Alleen op Liege Airport zouden ze al meer dan 20 miljoen euro verlies geleden hebben door de werkonderbrekingen. Donderdag vond een vergadering plaats met luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars en andere spelers uit de sector.

“Om de continuïteit te verzekeren heeft Skeyes beslist om een nieuwe procedure te lanceren waardoor het beroep kan doen op Duitse luchtverkeersleiders. Dat België om hulp moet roepen in het buitenland is een slechte zaak voor ons imago”, benadrukt Christian Delcourt, perswoordvoerder van Liege Airport.

Zes vluchten

Dankzij de hulp van Duitse luchtverkeersleiders konden vorige nacht, van donderdag op vrijdag, zes vrachtvluchten op de luchthaven ontvangen worden. “Dat is een mooi resultaat. Een vlucht had vertraging, maar dat was de schuld van de luchtvaartmaatschappij zelf”, zegt Delcourt.

“Dit is een oplossing voor de korte termijn”, benadrukt hij. Ook bij Skeyes ziet men een definitief akkoord met de werknemers als beste oplossing.

Koen Heinen