DB Cargo opent Belgisch filiaal in Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De nieuwe entiteit omhelst verkoopdiensten voor verschillende industriesectoren en heeft ook eigen dispatchingactiviteiten. DB Cargo Belgium biedt zowel bloktreinen als losse wagonvervoer aan tussen België en de buurlanden. Tot nu toe werd DB Cargo in België vertegenwoordigd door zijn Nederlands filiaal, dat over een licentie beschikt om op het Belgische spoornet te rijden.

Antwerpen

DB Cargo ziet de Antwerpse haven voornamelijk als startpunt voor intermodaal vervoer voor de chemische industrie. De meeste van die trafieken volgen de corridor België-Nederland richting Aken-West op de route naar Duitsland. De spooroperator wil de capaciteit van die corridor in de toekomst beter benutten.

Aantrekkelijke markt

Met een verwachte jaarlijkse groei van 1,5% is de Belgische markt voor goederenvervoer per spoor aantrekkelijk en met veel potentieel, benadrukt DB Cargo. Vanuit strategisch oogpunt vindt de operator Antwerpen, Gent en Zeebrugge belangrijke knooppunten voor goederenvervoer in Europa.

DB Cargo Belgium telt momenteel 120 medewerkers waarvan 100 in operationele functies. In de komende jaren wordt het team verder uitgebreid. Het aantal treinbestuurders is al aanzienlijk gestegen.

De nieuwe entiteit wordt geleid door CEO Ghislain Bartholomé. Jo Goyvaerts, head of Rail Services Belgium wordt verantwoordelijk voor het salesluik.

Koen Heinen