Dachser België zet mooie groeicijfers neer

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De groep behandelde in totaal 83,7 miljoen zendingen, goed voor 41,3 miljoen ton. De divisie European Logistics (+7% omzet) was de sterkste groeier, gevolgd door Road Logistics (+6,6%) en Food Logistics (+5,3%). Air & Sea noteerde een nulgroei. In de Benelux steeg de omzet met 9,9% tot 305,8 miljoen euro. Het aantal zendingen steeg tot 3 miljoen en 1,3 miljoen ton in gewicht. Het aandeel van de Belgische activiteiten was goed voor 0,5 miljoen ton.

De sterke groei in België is volgens het bedrijf het gevolg van enerzijds de gunstige economische omstandigheden en anderzijds de uitbreiding van het Europese netwerk. Dachser telt in België 322 werknemers op een groepstotaal van 30.609.

Koploper in duaal leren

Dachser België is een van de eerste logistieke dienstverleners in België die in 2018 gestart is met duaal leren. Het bedrijf investeert fors in personeel en opleidingen. “Wij bieden een scala aan stage- en leerwerkplekmogelijkheden aan, op elk niveau en op bijna elke afdeling in samenwerking met verschillende scholen en instanties”, zegt Aat van der Meer (foto), managing director Dachser Benelux.

Leerlingen krijgen gedurende twee jaar een duale opleiding op basis van twee dagen school en drie dagen praktijk. Een mentor van Dachser begeleidt het hele traject. Op die manier wil het jongeren en werkzoekenden actiever enthousiasmeren voor logistieke banen zoals chauffeur of logistiek medewerker.

Koen Heinen