CMA CGM verhuist management CEVA naar Marseille

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Toen CEVA medio vorig jaar naar de Zwitserse beurs trok, verhuisde het hoofdkwartier van Hoofddorp in Nederland naar Baar in Zwitserland. De meeste managementfuncties verhuisden mee. Nu CMA CGM genoeg aandelen heeft om CEVA volledig over te nemen en van de Zwitserse beurs te halen, worden de activiteiten van beide ondernemingen gecombineerd.

CEO Rodolphe Saadé en zijn team werkten een strategisch plan uit, dat CEVA weer winstgevend moet maken. Dat plan steunt op een operationele integratie. Daarom wordt in Marseille, het hoofdkwartier van CMA CGM, een operationeel centrum gecreëerd, waar de managementteams en ondersteunende functies worden samengebracht. Volgens CMA CGM gaat het over tweehonderd jobs, zowel nieuwe jobs als transferts. Een groot deel van het management moet dus nu opnieuw verhuizen.

De bundeling moet een aantal structurele maatregelen mogelijk maken, zoals investeringen in automatisering en digitalisering, een nieuwe klantensegmentering en een verbetering van de organisatie door het aantal regio’s te beperken.

Na de integratie van CEVA Logistics wordt CMA CGM een van de belangrijkste logistieke spelers ter wereld, met een omzet van 30 miljard euro in 160 landen met 110.000 medewerkers.

Philippe Van Dooren