Voormalige Fordsite Genk tijdelijke parking voor einde-leasewagens

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De gestockeerde wagens zijn einde-leasewagens die door het Genkse filiaal van de Britse vervoerder Eddie Stobart worden opgehaald en tijdelijk gestockeerd op de voormalige Fordsite. “Blijkbaar is er een overaanbod op de Europese markt van tweedehandsvoertuigen en daarom heeft onze klant gevraagd om de auto’s tijdelijk te stockeren. Wij gaan de wagens ophalen en plaatsen ze hier. Waar ze daarna naartoe gaan, weet ik niet”, zegt Raf Hustinx van het bedrijf Eddie Stobart.

Containerterminal

De site waar de auto’s gestockeerd worden, is eigendom van Haven Genk. Het verwierf de concessie voor zone C na een marktbevraging samen met H.Essers. Haven Genk beschikt over 28 ha en H.Essers over 22 ha. “We zijn momenteel bezig met de conceptuele inrichting van de site die in twee onderdelen wordt opgesplitst”, zegt Wesley Mazzei, algemeen directeur van Haven Genk.

“Een eerst luik bestaat uit een containerterminal die tegen de zomer van 2021 operationeel zal zijn. Het tweede luik bestaat uit logistieke warehousing. Daarvoor zijn we met een aantal partijen in onderhandeling”, besluit hij.

Koen Heinen