Truckers krijgen in Nederland duizend extra beveiligde parkings

Nieuws, Logistiek
Adrie Boxmeer

Voor de uitbreiding van de parkings bij Venlo (Limburg), Asten (Noord-Brabant) en de aanleg van een nieuwe parking bij Dordrecht (Zuid-Holland) stelt de EU 4 miljoen euro beschikbaar. Hierbij gaat het om in totaal 800 plaatsen extra. Verder krijgt North Sea Ports 800.000 euro voor de aanleg van een parking voor 250 vrachtwagens bij Borsele (Zeeland).

Vluchtstroken

Nederland kent een groot tekort aan parkings. Dat leidt ertoe dat chauffeurs hun vrachtwagens nu vaak parkeren op plekken langs de snelwegen die voor kortparkeerders zijn bedoeld. Ook parkeren ze hun wagen soms op vluchtstroken. Op de diverse parkeerplaatsen komt een systeem waarmee chauffeurs digitaal kunnen zien of er nog plek is op de private parkings.

Adrie Boxmeer