Philippe Verdonck ruilt WFS voor luchthaven Charleroi

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

De raad van bestuur van de luchthaven van Charleroi koos Philippe Verdonck als opvolger van Jean-Jacques Cloquet. Die laatste wordt operationeel directeur van het dierenpark Pairi Daiza. 

Sterke groei

Momenteel is Verdonck nog aan de slag bij grondafhandelaar Worldwide Flight Services (WFS) op Brucargo. In mei trekt hij naar de luchthaven van Charleroi. De uitdagingen zijn er groot. “De luchthaven van Charleroi heeft veel potentieel en kende de voorbije jaren een sterke groei”, legt hij uit. “Er is nog veel ruimte voor verbetering en er zijn tal van uitbreidingsmogelijkheden. In 2018 telde de luchthaven acht miljoen passagiers. Het is mijn doel om er tegen 2025 twaalf miljoen te verwelkomen.” 

Ervaring

Philippe Verdonck is gepokt en gemazeld in de luchtvaart. Hij brengt een jarenlange ervaring mee naar de luchthaven van Charleroi. Voorheen werkte hij onder meer voor American Airlines, Nippon Express, Korean Air en Indian Jet Airways. 

Melanie De Vrieze