Nieuwe spoorverbinding tussen terminal 3MCT Vlaeynatie en Zeebrugge

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Voor Vlaeynatie is het al de tweede spoorverbinding naar een Belgische haven die wordt opgestart op korte tijd. Het bedrijf nam begin dit jaar Swagemakers Intermodaal Transport over en samen startten zij vorige maand een spoorverbinding naar de haven van Antwerpen vanaf de trimodale terminal 3MCT. Deze verbinding telt drie treinen per week.

Vanop 3MCT vaart sinds 2016 ook een binnenvaartshuttle naar Antwerpen. Vlaeynatie wil de activiteiten vanop de terminal verder uitbouwen deels met eigen lading, deels met volumes van derden uit de regio. De groep behandelt in Terneuzen zowel suiker als meststoffen.

Zeebrugge

Bovenop de bestaande verbindingen naar Antwerpen komt er nu dus een wekelijkse spoorverbinding tussen Westdorpe (Terneuzen) en de haven van Zeebrugge bij. In de kusthaven wordt de lading ontvangen door Cosco Shipping Ports. Een volgende trein is gepland volgende vrijdag 8 maart.

Koen Heinen