Nieuwe cargovestiging dnata op Brussels Airport creëert honderd banen

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

De nieuwe cargovestiging van dnata werd woensdag feestelijk geopend. Het ultramoderne centrum omvat 4.500 m² opslagruimte, kan jaarlijks 125.000 ton goederen verwerken en creëert honderd lokale banen. De vestiging is uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoet aan de hoogste industriële normen voor de behandeling van alle soorten goederen: bederfelijke waren, farmaceutische producten, gevaarlijke goederen, levende dieren, vliegtuigmotoren en voertuigen.

Dnata leverde voordien al vrachtafhandelingsdiensten aan 25 vracht- en acht passagiersluchtvaartmaatschappijen op Amsterdam Airport Schiphol. De teams in Amsterdam en Brussel zullen nauw samenwerken om synergie te benutten en hun klanten toegevoegde waarde te leveren op beide luchthavens.

Derde cargospecialist

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, toonde zich verheugd om de derde cargospecialist te verwelkomen. “Dnata is een belangrijke speler in vracht op onze luchthaven met een gespecialiseerde farmaceutische infrastructuur en een actieve deelname aan onze luchtvrachtgemeenschap in België.”

“We zijn ontzettend blij dat we onze activiteiten kunnen uitbreiden naar nog een belangrijke cargohub”, zei Erik de Goeij, CEO van dnata Nederland en België. “Dankzij onze vestiging op Brussels Airport verhoogt onze capaciteit voor cargoafhandeling in de regio aanzienlijk. We verwachten dat dit ook de lokale goederensector een boost zal geven.”

Dnata’s eerste klant in Brussel is Singapore Airlines, dat acht keer per week tussen Brussel en Singapore vliegt met een 747-400 F-toestel. Jaarlijks wordt op die route 45.000 ton goederen vervoerd.

Melanie De Vrieze