Nationale staking februari impacteert vrachtvolume Brussels Airport

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

In februari bedroeg het vrachtvolume 52.169 ton, ofwel een daling met 2,1% ten opzichte van februari vorig jaar. De nationale staking van 13 februari had hierop een geschatte negatieve invloed van 5%. Zonder die staking zou de maand februari een goede maand geweest zijn voor het vrachtsegment op Brussels Airport, zeker in vergelijking met de dalende tendens van de afgelopen maanden in de Europese vrachtsector. 

“De rechtstreekse impact op onze volumes is significant en voor een aantal bedrijven echt wel een ernstig probleem”, zegt Steven Polmans, head of cargo & logistics Brussels Airport. “Mijn grootste bezorgdheid blijft uitgaan naar de langdurige impact en imagoschade die we als land oplopen. Tijdens het IATA World Cargo Symposium in Singapore afgelopen week waren de meest gestelde vragen aan mij toch wel in verband met ons imago.”

Bellycapaciteit

Ondanks de staking noteerde de vracht aan boord van passagiersvluchten een stijging van 6,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat komt door de nieuwe bestemmingen die Brussels Airport in 2018 opstartte. De getruckte vracht neemt met 13,1% toe. De vracht aan boord van volvrachtvluchten daalde met 13,2% in vergelijking met februari 2018. De expresdiensten kenden ook een daling in volume (-12,5%).

Melanie De Vrieze