Molenbergnatie breidt opslagcapaciteit noten uit met clevere rekken

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Molenbergnatie verwacht dat de markt voor noten en gedroogd fruit nog zal uitbreiden, en kiest daarom voor meer capaciteit in zijn coldstore-magazijn voor zaden en noten in Antwerpen. “Die producten vereisen bijzondere zorg en worden op een temperatuur onder 12 °C bewaard”, zegt country manager Charles Contamine. “De capaciteitsuitbreiding komt er omdat we vorige zomer op de limieten van de opslag stuitten.”

State of the art 

Concreet werden in het magazijn state-of-the-artrekken met shuttlesysteem geïnstalleerd. “De capaciteit breidt zo snel uit, omdat de stapelbaarheid van de goederen geen issue meer is.” In totaal bedraagt de opslagcapaciteit nu zo’n 17.000 m2, zonder dat er een vierkante meter magazijn moest worden bijgebouwd. 

Afsnoepen van Rotterdam 

In de afgelopen jaren kende de notenbusiness bij Molenbergnatie een gestage vlucht. “Tien jaar geleden zijn we klein begonnen”, weet Contamine. “Rotterdam is vanouds de typische notenhaven, ook dankzij de grote verwerkende industrie daar in de buurt. Maar sinds we vijf jaar geleden met deze cold storage begonnen, zijn we erin geslaagd een deel van die trafiek naar Antwerpen te halen.”

Michiel Leen