Katoen Natie rust niet op lauweren na 20 jaar in Thailand (+ video)

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Sinds Katoen Natie in 1998 voet aan de grond zette, hebben de activiteiten van de groep er een hoge vlucht genomen. “Destijds zijn we er werkelijk van nul begonnen”, zegt vicepresident Dirk Lannoo. “Intussen zijn we met voorsprong de grootste Belgische speler in het land.” De groep zette zijn twintigjarige jubileum in de verf met een driedaags feest voor prominenten, klanten en personeel.

Katoen Natie heeft vijf logistieke terminals in Thailand, voor het merendeel gegroepeerd in Oost-Thailand in de nabijheid van de haven Laem Chabang, goed voor een oppervlakte van 400.000 vierkante meter aan warehousing voor de chemische, auto- en algemene industrie. Daarnaast biedt Katoen Natie aan zijn Thaise klanten ook silo-opslag, herverpakkingsactiviteiten en oplossingen voor production line supply. Katoen Natie investeerde sinds het begin van zijn Thaise activiteit 250 miljoen euro in de regio. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n 42 miljoen euro per jaar. 

De investeringsgolf is evenwel nog niet uitgerold: dit jaar alleen al staan 12,6 miljoen euro investeringen aangekondigd. Tegen 2022 moet dat bedrag oplopen tot 2 miljard Thaise baht, oftewel 56 miljoen euro. “We willen doorgaan op ons elan”, zegt Lannoo. “De regio biedt voldoende groeipotentieel.” 

Michiel Leen