Dassy Europe verdubbelt en automatiseert magazijn

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

Dassy Europe werd in 2007 opgericht als spin-off van de Belgische textielgroep Dress-Confect en produceert al jarenlang werkkledij. Het bedrijf heeft het volledige productieproces – van ontwerp tot en met logistiek – in eigen handen. In 2012 werd langs de Pathoekeweg in het havengebied tussen Brugge en Zeebrugge een nieuwe site in gebruik genomen. Daar bevinden zich de kantoren en magazijnen. De productie gebeurt in het buitenland. Dassy Europe verkoopt uitsluitend professionele werkkledij via dagelijkse zendingen naar een netwerk van meer dan duizend dealers in twintig landen. Het semiautomatische magazijn van 5.510 m² bevat een permanente voorraad van meer dan 500.000 stuks..

Het bedrijf blijft groeien en dat heeft een impact op de logistiek. Bestuurder Amelie Derere vroeg een vergunning aan om de kantoren en opslagruimte uit te breiden. Volgens de documenten, waarover nog tot 22 maart een openbaar onderzoek loopt, zal een bestaand gebouw afgebroken worden. In de plaats komt een volledig nieuwe opslagruimte van 5.127 m² met kantoren. Uiteindelijk zal er een complex ontstaan met een hoogte van deels 19,5 m en deels 14 m. Het bedrijf wil dit jaar met de bouwwerken kunnen starten.

15 extra jobs

Tegelijk wil Dassy Europe evolueren van een semiautomatisch naar een volledig geautomatiseerd magazijn. Om die verdere professionalisering en expansie te ondersteunen, wordt een warehouse & logistics manager gezocht. Die wordt in eerste instantie verantwoordelijk voor de uitbreiding, oplevering en ingebruikname van de nieuwe infrastructuur. Daarna zal hij of zij, met een team van twintig medewerkers, verantwoordelijk zijn voor alle supplychainactiviteiten.

De bouwplannen omvatten ook een uitbreiding van vier verdiepingen met kantoren, sociale ruimte (kleedkamers, toiletten en EHBO) en op de bovenste verdieping een ontspannings- en fitnessruimte. Bij Dassy Europe werken vijftig mensen die er met de beoogde uitbreiding vijftien collega’s bijkrijgen.

Roel Jacobus