Brussels Airport verwelkomt eerste Chinese volvrachtmaatschappij

Nieuws, Logistiek
Bart Timperman

Sichuan Airlines Cargo wordt de eerste Chinese vrachtmaatschappij die op Zaventem vilegt. Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport Company noemt de komst van de Chinese volvrachtmaatschappij belangrijk binnen de e-commercestrategie in Brussel. “De maatschappij wordt niet alleen onze eerste Chinese volvrachtvervoerder, maar geeft ons ook een verbinding met de luchthaven van Chengdu, de nieuwe hub van SF Express, een van de belangrijkste spelers in de Chinese e-commerce. Sichuan Airlines versterkt dus niet alleen ons Chinese netwerk in centraal China maar ook onze e-commercestrategie op middellange en lange termijn.”

De vluchten zullen worden uitgevoerd met Airbus A330-vrachtvliegtuigen. Sichuan Airlines Cargo begint vanaf eind april met drie wekelijkse vluchten. Tegen 2020 wordt dat opgetrokken naar zes vluchten per week.

Na de komst van drie nieuwe volvrachtmaatschappijen (LATAM Cargo, Turkish Cargo en Avianca Cargo) in 2018, waarvan de laatste nog pas in november werd aangekondigd, zet Brussels Airport met deze nieuwkomer ook 2019 goed in.

Bart Timperman