VPD mikt met extra site in Asse op groei last mile e-commerce

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De vestiging in Asse is de derde voor VPD, naast Lembeek (10.000 m²) en Tubize (10.000 m²). “De nieuwe site in Asse is een bestaand gebouw. Het wordt nu in gereedheid gebracht zodat we het in maart in gebruik kunnen nemen. We zijn heel actief in de distributie van onder meer elektro en meubelen voor Ikea. Thuislevering is onze specialiteit. Wij doen de installatie van toestellen enzovoort. Dit nieuwe magazijn van 12.500m² telt 20 laadkades en biedt ons extra mogelijkheden om de groei van bestaande klanten op te vangen en nieuwe klanten aan te trekken”, zegt Dirk Vierendeel van VPD.

Eigen systeem voor last mile b2c

De focus voor verdere groei ligt vooral in het last mile b2c segment. VPD doet nu al de leveringen voor de webshop van Ikea. Die leveringen gebeuren nog vanuit het distributiecentrum van de Zweedse groep in Winterslag. In de toekomst wil het bedrijf verder groeien in het last mile b2c-vervoer voor e-commerce. De nieuwe site in Asse zal daarin een belangrijke rol spelen dankzij zijn centrale ligging. “Op termijn willen we ons netwerk voor de last mile distributie uitbreiden. We werken nu al samen met stadsdistributiediensten met elektrische cargofietsen, die de goederen in ons magazijn komen ophalen. We zijn zelf een systeem op poten aan het zetten, maar voorlopig is het nog te vroeg om daarover iets te zeggen. Over een paar maanden zullen we hierover communiceren”, zegt Vierendeel.  

Hij sluit niet uit dat in de toekomst ook Ikealeveringen vanuit Asse kunnen gebeuren. “We zijn dat e-commerceverhaal met Ikea een jaar geleden gestart en het is in constante evolutie. Op dat vlak is nog veel mogelijk”, besluit hij.

In september vorig jaar kondigde VPD aan dat het tegen 2025 zijn vloot wil uitbreiden met elektrische voertuigen. Tegen 2020 staan al investeringen in voertuigen op cng en lng op het programma. Het bedrijf heeft een vloot van meer dan vijftig eigen voertuigen en een honderdtal medewerkers. Vorig jaar werd een groei van 20% geboekt tegenover 2017.

Koen Heinen