Update: Computerproblemen ATO van de baan, nu achterstand wegwerken

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Een nieuwe softwareomgeving in het terminal operating system bij ATO zorgde de afgelopen dagen voor problemen. Het bedrijf meldt aan de vooravond van het weekend dat de problemen eindelijk van de baan zijn. 

De vertragingen zorgden voor spectaculaire beelden uit de haven van Antwerpen. Bij de ATO-terminal stonden de vrachtwagens honderden meters ver aan te schuiven. De afhandeling van de administratieve verplichtingen verliep immers weer op de oude manier, met de hand. En dat zorgde voor enorme vertragingen.

“Onze IT-diensten hebben zowat de hele nacht doorgewerkt om het opgelost te krijgen”, verklaart managing director Johan Gemels. “We hadden er goede hoop op dat het systeem vanochtend om 10.00 uur weer operationeel zou zijn, maar het lag al snel weer uit.” Initieel hoopte het bedrijf om 14.00 uur alle systemen weer aan de praat te hebben, uiteindelijk kwam het verlossende bericht rond 16 uur vrijdag. 

De backlog voor de administratie is alleszins aanzienlijk. De manueel ingevulde formulieren moeten later nog in het systeem worden ingevoerd. Met zowat zevenhonderd vrachtwagens per dag, loopt de backlog snel op. 

Michiel Leen