Uitzendsector stoomt bedienden in 30 dagen klaar voor logistiek

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

Maandagmorgen starten twaalf uitzendkandidaten aan een maand intensieve omscholing naar ‘expeditiebediende voor de logistieke sector’. “Unique vertelde ons dat ze veel mensen hebben met een algemeen bediendenprofiel die ze moeilijk aan het werk kunnen krijgen, terwijl wij bij VDAB veel vacatures voor specifiek logistiek bedienden in haven en transport hebben. We gaan nu gericht twaalf uitzendbedienden omscholen in ons logistiek leerbedrijf in Rekkem”, zegt Kim Verrept, West-Vlaams provinciaal accountmanager havens, transport en logistiek van VDAB.

“Maandag 18 februari start de opleiding met online lespakket over onder meer logistiek en CMR-systemen. Na twee dagen studeren komen de cursisten naar het opleidingscentrum om de kennis te testen en gedurende twee weken in ons leerbedrijf gecoacht te worden. Tot slot worden ze door Unique gekoppeld aan een bedrijf waar ze een week stage zullen doen.

Jobgarantie

Het is de bedoeling dat de deelnemers na een maand op 18 maart effectief een job hebben. In haar communicatie spreekt Unique van “100% jobgarantie”. Mocht het nodig zijn, dan kunnen ze nog bijkomende opleidingsmodules volgen.

“In april wordt dit proefproject geëvalueerd. Bij een positief resultaat willen we deze aanpak herhalen en uitbreiden in samenwerking met het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU). Voor de bedrijven is deze gezamenlijke aanpak interessant omdat de uitzendsector ook kandidaten heeft die niet bij VDAB gekend zijn. Elke instroom is goed om te voldoen aan de talrijke vacatures in de logistieke sector”, aldus Verrept.

Roel Jacobus