Transporteurs misnoegd over lange wachttijden Ashcco en Progeco

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

“Drie uur voor het op- of afzetten van één container, dat is erover”, foetert een Antwerpse transporteur. De wachttijden voor trucks bij Ashcco en Progeco zitten hem hoog. “Een chauffeur kost zowat een euro per minuut. Reken maar uit wat al die wachttijden ons kosten, want de factuur doorschuiven naar de klant kan niet. Bovendien wil die zijn lading ook op tijd krijgen.”

De containerbehandelaars zijn karig met commentaar. Bij Progeco klinkt het dat de wachttijden vooral afhankelijk zijn van het moment van de dag: op momenten dat er veel trucks zich tegelijk aanmelden, loopt de wachttijd op. Enkele maanden geleden werd er een nieuw softwaresysteem in gebruik genomen, maar dat zou volgens het bedrijf geen wachttijden veroorzaken. 

Geen pauze

Bij Ashcco reageert Vera Van Langendonck: “Het is inderdaad zeer druk, maar we zijn met drie heftrucks de chauffeurs aan het voorthelpen. Er wordt tijdens de pauzes van 10 en 12 uur doorgereden. Ik denk niet dat we nog meer kunnen doen.”

Michiel Leen