Nieuwe pleisterplaats in haven Gent voor truckers en bedrijven

Nieuws, Logistiek
Jean-Louis Vandevoorde

Jarenlang was op de hoek van de Kennedylaan en de Skaldenstraat het truckersrestaurant Restop actief. De Lokerse groep Tankterminal baatte dat uit naast zijn truckcleaninginstallatie. In 2014 sloot het restaurant de deuren. Zo verdween een van de schaarse ankerpunten voor truckers, mensen uit de omliggende bedrijven en bezoekers in het havengebied. Pogingen om de zaak herop te starten liepen op een sisser uit.

Combinatie met events

Andy en Kelly De Wilde nemen de handschoen weer op via hun hospitalitybedrijf Favola Weddings & Events. “Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van feesten en evenementen, maar we barsten uit onze voegen en zijn op zoek gegaan naar een locatie met een grotere keuken”, vertelt Kelly De Wilde. “Via de eigenaars van Tankterminal vonden we dit gebouw.”

Een wat verrassende maar perfecte match met de bestaande activiteiten van Favola, zegt zij. “Het café-restaurant en de vergaderruimtes zetten we in de week open voor al wie in de haven moet zijn, met collega’s of klanten rond de tafel wil zitten of even verpozing zoekt. De keuken zal van 7.00 uur tot 21.00 uur open zijn. We bieden maaltijden met dagverse producten aan betaalbare prijzen. In het weekend gaan we dicht, maar kunnen we de keuken gebruiken voor onze events. Het is voor ons een mooie combinatie.”

Centrale locatie

De locatie biedt alvast voordelen. Favola Bistro ligt centraal in het zeehavengebied, tegenover de kantoorgebouwen van onder meer North Sea Port Flanders en aan de toegang tot het drukke Skaldenpark met veel logistieke bedrijven. Dagelijks nemen honderden trucks en wagens de afslag naar die zone. Naast het restaurant ligt bovendien een parking die plaats biedt voor tientallen vrachtwagens.

Het koppel heeft er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. “De vraag van bedrijven en chauffeurs is groot. Ze zaten in Gent wel vaker met het probleem dat ze niet wisten waar naartoe”, stelt De Wilde.

Katoen Natie eerste klant

Het koppel legde de jongste dagen de laatste hand aan de herinrichting van het gebouw en het restaurant gaat officieel maandag 4 februari open, maar vandaag vrijdag gaat de kop er al af. Katoen Natie Gent huurde het restaurant af voor zijn nieuwjaarsreceptie. Favola Bistro zet zo meteen een grote naam op zijn klantenlijst.

Jean-Louis Vandevoorde