Met ECS Group ambieert TUI ook in België forse groei in luchtvracht

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Met de aanstelling van ECS Group als GSSA wil TUI van zijn netwerk een sleutelelement maken om zijn vrachtactiviteiten te ontwikkelen. De groep telt vijf luchtvaartmaatschappijen met 150 eigen toestellen. Wekelijks voeren die meer dan 3.300 vluchten uit naar ruim 300 bestemmingen in 75 landen. TUI wil van dit potentieel gebruikmaken om exponentieel te groeien in luchtvracht.

Het partnership moet leiden tot een van de grootste verkoopnetwerken in de luchtvrachtindustrie. ECS-verkoopkantoren dekken zowat 90% van het TUI-netwerk.

ECS Belgium

De Franse ECS Group is ook vertegenwoordigd in België op Brucargo. “Vandaag vond de eerste vlucht plaats in het kader van het ‘total cargo management contract’. In Europa gaat het onder meer over de vluchten vanuit Brussel, Amsterdam en Londen. Een aantal luchtvrachtstations worden gedekt door de eigen markt van TUI. Voor de andere treden de kantoren van ECS wereldwijd op”, zegt Pierre Paul Fantoli, managing director van ECS Belgium.

“Zo’n ‘total cargo management contract’ heeft betrekking op zowel de handling op de luchthaven als de trucking van en naar de luchthaven”, zegt Fantoli.

Brussel

“Vanuit Brussel vertrekken wekelijks 18 ‘wide bodies’ van TUI. Daarnaast wordt nog met een aantal kleinere toestellen binnen Europa gevlogen. Naast Brussel beheren we voor TUI ook de vrachtcapaciteit op de luchthavens van Oostende, Charleroi en Luik”, schetst Fantoli het belang van het contract voor de Belgische markt.

Hoewel ECS met TUI een zeer grote klant heeft binnengehaald, is dit voor de groep niet uitzonderlijk. “Tot voor drie jaar waren we GSA voor SN Brussels Airlines, dat was een nog groter contract”, besluit Fantoli.

ECS telt wereldwijd meer dan 1.000 medewerkers in 147 kantoren verspreid over 47 landen. Vorig jaar vervoerde het 979.000 ton vracht in opdracht van de door de groep vertegenwoordigde luchtvrachtmaatschappijen.

Koen Heinen