Grote aanwervingsactie douaniers voor vlot handelsverkeer

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen blijft in hoog tempo verder zoeken naar extra douaniers om ook na de brexit het handelsverkeer vlot te houden. Om het belang van de versterking te onderstrepen, gaf administrateur-generaal van Douane en Accijnzen Kristian Vanderwaeren vorige week woensdag persoonlijk tekst en uitleg aan kandidaten in Oostende.

Op die actiedag van FOD Financiën in samenwerking met VDAB waren maar liefst 184 kandidaten aanwezig. “Voor de vacatures van Douane in Zeebrugge en Oostende is er heel veel interesse vanuit de arbeidsmarkt”, zegt Kim Verrept, West-Vlaams provinciaal accountmanager havens, transport en logistiek van VDAB. “De meerderheid van de 184 kandidaten gaf aan dat ze effectief zouden solliciteren voor douanier in Zeebrugge en Oostende. We koppelden aan deze actiedag ook een mailing, waarop we 511 inschrijvingen voor deze functies kregen. Op maandag 11 februari werd de vacature afgesloten en kon gestart worden met het verwerken van alle kandidaturen.”

Nog meer vacatures op komst

In het najaar werd een eerste aanwervingsgolf voor 141 functies gehouden maar van de meer dan vijfduizend kandidaten voldeden er maar een honderdtal aan alle voorwaarden. Er moet dus ijverig verder gezocht worden, want in totaal is er versterking met 371 mensen gepland.

Uit de presentatie in Oostende bleek dat het voor specifieke werkgebieden gaat om dertien betrekkingen niveau B (bachelors) en 28 niveau C (middelbaar onderwijs) voor de Waaslandhaven, en dertig niveau C voor Oostende-Zeebrugge. Meest in het oog springend zijn de driehonderd gezochte bachelors voor generieke inzet. Binnenkort komen er nog vacatures op niveau A (master), B en C. Daarvan zijn er onder meer 85 startbaanovereenkomsten voor het versterken van de teams in de regio’s Antwerpen, Gent, Zeebrugge, Roeselare, Leuven, Vilvoorde, Zaventem, Hasselt, Turnhout en Mechelen. Meer informatie en inschrijven voor de infoavonden in Antwerpen (25/2), Leuven (26/2), Gent (28/2) en Roeselare (1/3) kunt u via www.jobfin.be.

Roel Jacobus