DHL Global Forwarding en WFS winnaars Brussels Airport Awards

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Naar jaarlijkse traditie reikte Brussels Airport de Aviation Awards uit. De prijzen zijn een erkenning voor spelers die een bijzondere prestatie op de nationale luchthaven neerzetten. De uitreiking zou in principe op gang worden getrapt door comedian Arnout Van den Bossche, maar die lag in bed, geveld door griep. Over naar plan b: het afspelen van drie YouTube-filmpjes waarin Arnout Van den Bossche het had over PowerPoint, de ideale klant en het versturen van e-mails. De filmpjes werkten hard op de lachspieren, net alsof Van den Bossche live aanwezig was. 

Brucargo Award

Na het ludieke gedeelte was het tijd voor de uitreiking van de awards. De hoofdvogel – de Brucargo Award – ging naar Worldwide Flight Services (WFS – foto 1). Die award beloont de organisatie die de meest actieve rol speelt op het gebied van innovatie, groei of partnership. “We zijn blij met deze onderscheiding”, zei Marc Claesen, regionale vicepresident van WFS, achteraf (in het midden op de foto). “We krijgen deze award omdat we in een traditionele industrie een van de afhandelaars zijn die voor innovatie zorgt. Daar is de inhuldiging van ons nieuwe gebouw onder meer het bewijs van. We willen hier nog een vervolg aan breien door mee te doen aan alle innovatieve activiteiten op Brucargo, zoals de slot booking app.”

Inzet voor community

De Logistic Provider Award, vorig jaar voor het eerst uitgereikt, gaat naar een forwarder die een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van Brucargo als logistieke zone. Dit jaar ging de prijs naar DHL Global Forwarding (foto 2), die een leidende rol speelde in nieuwe projecten rond farma en BRU Cloud digitalisatie. “De award is niet alleen een bevestiging van onze activiteiten op Brucargo, maar ook van onze inzet voor de community”, gaf David Bellon, airfreight director bij DHL Global Forwarding, als reactie. “We spelen een voortrekkersrol in de digitalisering en de ontwikkeling van de farma-activiteiten. Voor ons zijn niet alleen de louter economische activiteiten belangrijk, we willen ook een rol spelen in de markt en de community vooruithelpen.” 

Performance Award

De Performance Award Cargo Airline gaat naar de luchtvaartmaatschappij die het meest bijdraagt aan de ontwikkeling van Brucargo op het vlak van aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, gevlogen vracht, vracht per vlucht en groei in cargo. Singapore Airlines Cargo, dat vanaf Brussels Airport naar een uitgebreid netwerk in Amerika en Azië vliegt, scoorde het best op deze criteria. 

Beste cargonetwerk

De laatste prijs voor de luchtvrachtsector was weggelegd voor de speler wiens netwerk het best ontwikkelde in 2018. LATAM Cargo, dat het afgelopen jaar nieuwe vrachtvluchten opende vanaf het Zuid-Amerikaanse continent via Miami naar Brussels Airport, ging met de eerste plaats lopen.   

Melanie De Vrieze