Britse douane soepel voor EU-producten bij harde brexit

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Een harde brexit kan leiden tot kilometerslange files, omdat duizenden vrachtwagens extra douanecontroles krijgen in belangrijke havens zoals Dover. De Britse regering wil een chaotische exit zoveel mogelijk vermijden. Daarom kondigde ze gisteren aan dat de eerste drie maanden na een harde brexit EU-producten Groot-Brittannië mogen binnenkomen zonder volledige douanecontrole. 

Overgangsprocedure

De Britse douane (Her Majesty’s Revenue and Customs of HMRC) voerde die overgangsprocedure in voor het importeren van goederen uit de Europese Unie via twintig Britse havens en de Kanaaltunnel. Dat meldt het agentschap Reuters. Importeurs moeten pas tegen het eind van de volgende werkdag HMRC verwittigen dat de goederen in het Verenigd Koninkrijk zijn toegekomen. De overheidsorganisatie zal de procedure drie tot zes maanden na 29 maart herzien. 

Melanie De Vrieze