Antwerp Railhouse neemt eerste magazijn met overdekt spoor in gebruik

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

In september vorig jaar startte Antwerp Railhouse met de bouw van de twee watergebonden magazijnen aan het Churchilldok op een site van 30.000 m². Een eerste magazijn van 6.300 m², uitgerust met een automatische 40 tons brugkraan met magneten voor de behandeling van staalproducten, is recent in gebruik genomen.

In de twee intermodale magazijnen loopt het spoor rechtstreeks binnen. Op het terrein is ruimte voorzien voor buitenopslag.

Container Freight Station

Het tweede magazijn, met een oppervlakte van 8.000 m², wordt volgende maand in gebruik genomen. Dit magazijn kan dienen als container freigth station (cfs) en voor crossdockoperaties.

Beide magazijnen worden met de zeehaventerminals verbonden via rechtstreekse barge- en spoorshuttles. Met het project willen de drie partners de klanten een duwtje in de rug geven om een modal shift naar het spoor te overwegen, zo bleek bij de start van de bouw in september vorig jaar.

De officiële opening van heel het project vindt plaats in mei.

Koen Heinen