Verloning wegvervoerders volgens functie voorlopig in koelkast

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Febetra, TLV en UPTR deelde BTB-ABVV pamfletjes uit aan de aanwezige vervoerders om hun steun te vragen tijdens de aanstaande onderhandelingen over de zogenaamde functieclassificatie. Volgens de vakbond werkten de sociale partners vier jaar geleden een nieuwe classificatie voor het rijdend personeel uit, maar weigeren de werkgeversfederaties om hieraan een eerlijke verloning te koppelen. “De enige voorstellen die zij op tafel legden, waren lonen waarbij de chauffeurs er financieel fors op achteruitgingen”, stelt BTB, die de functieclassificatie dus hoog op de agenda van het sectoraal overleg plaatst.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.