Schweizerzug Antwerp Gateway-Bazel naar vier roundtrips

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Met de frequentieverhoging begin januari speelde operator Schweizerzug in op de grote vraag naar spoorvervoer als gevolg van de laagwatersituatie voor de binnenvaart op de Rijn. Bovendien kon hierdoor de betrouwbaarheid, de stabiliteit en de stiptheid van de verbinding verbeterd worden.

Hoge marktvraag

De nieuwe frequentieverhoging begin februari is volgens de operator nodig om aan de aanhoudend hoge vraag op de Zwitserse markt voor spoorvervoer naar de haven van Antwerpen te beantwoorden. Met de vierde roundtrip wordt het aanbod voor verladers in zowel Zwitserland als de naburige regio verder geoptimaliseerd.  

Vanop Antwerp Gateway Kaai 1700 zijn er aansluitingsmogelijkheden naar alle terminals in de haven van Antwerpen.

Vanuit Frenkendorf is er een dagelijkse verbinding naar Niederglatt bij Zürich, waardoor ook verladers in Oost-Zwitserland van de verbinding kunnen gebruikmaken.

Naast de directe verbinding tussen Antwerp Gateway en Frenkendorf, biedt Schweizerzug nog drie verbindingen per week via de Duitse hub Neuss naar zowel de haven van Antwerpen als naar Rotterdam. In Neuss hebben verladers de keuze tussen zowel binnenvaart als spoor richting beide zeehavens.

Koen Heinen