Noordkasteelbrug weer vrijgegeven voor alle verkeer

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De oostelijke Noordkasteelbrug in de haven van Antwerpen is sinds donderdagnamiddag weer open voor alle verkeer. Dat meldt het Havenbedrijf Antwerpen. Door wegenwerken aan de Noordkasteelbruggen in het noorden van Antwerpen was de oostelijke Noordkasteelbrug tijdelijk niet toegankelijk voor wagens en treinverkeer in twee richtingen. Door een spoorbreuk in de Infrabel-infrastructuur diende een spoedherstelling te worden uitgevoerd ter hoogte van de overgang tussen de vaste overspanning en de hoofdpijler van de brug. Het asfalt bij de hoofdpijler werd opgebroken, de gebroken rail gelast en het wegdek hersteld. 

Aanvankelijk werd gedacht dat de herstelling tot 3 februari zou duren vanwege het voorspelde winterweer. Doordat Antwerpen relatief gespaard bleef van winterperikelen is het herstellingswerk sneller dan verwacht afgerond en kan het verkeer over de Noordkasteelbruggen zijn gewone gang snel hervatten. 

Michiel Leen