Investering Ineos klokt af op 3 miljard

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Drie miljard euro, zoveel investeert Ineos in zijn nieuw te bouwen ethaangaskraker en PDH-fabriek in Antwerpen. Circuleerde tot nu toe het bedrag van 2,7 miljard euro, dan is het nu met 300 miljoen naar boven afgerond omdat de groep een beter zicht heeft gekregen op de werkelijke kost van enkele benodigde infrastructuurinvesteringen. Sowieso gaat het om een historisch grote investering in de Antwerpse, en bij uitbreiding zelfs Europese, petrochemie. Nadat gisteren al bekend raakte dat Ineos definitief voor Antwerpen koos, werd vandaag in het Antwerpse Havenhuis meer toelichting bij het project gegeven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.