552 kilo cocaïne in lading cacaobonen bij MPET

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De feiten dateren van 14 december maar werden nu pas bekend. Die dag werd bij een controle maar liefst 552 kilogram cocaïne ontdekt in een container op de MPET-terminal (Kaai 1742) in de Antwerpse haven. De drugs zaten verstopt tussen zakken met cacaobonen. De container was afkomstig uit de haven van Guayaquil in Ecuador, een bekende Zuid-Amerikaanse vertrekhaven voor drugs met bestemming Antwerpen. Over de stevige vondst en het lopende onderzoek wil het parket in Antwerpen voorlopig niet veel kwijt.

Verrekend in jaartotaal

De 552 kilo waren volgens woordvoerder Kristof Aerts wel al verrekend in het recente jaarcijfer voor 2018 dat de douane onlangs bekendmaakte en waaruit bleek dat 50,1 ton cocaïne werden onderschept in Antwerpen. In verschillende Zuid-Amerikaanse havens werd nog eens 38 ton tegengehouden met bestemming Antwerpen. 

Michiel Leen