Shipit en Delcatrans verlengen concessie River Terminal Wielsbeke

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

River Terminal Wielsbeke werd in 2014 overgenomen door de POM West-Vlaanderen van toenmalig eigenaar Katoen Natie. Shipit en Delcatrans verwierven eind van datzelfde jaar samen de concessie voor de terminal langs de Leie. Shipit staat in voor de behandeling van palletlading en ondeelbare stukken, terwijl Delcatrans de containerafhandeling voor zijn rekening neemt. In 2017 behandelde de terminal 15.000 teu.

Capaciteitsuitbreiding

Om aan de groeiende volumes het hoofd te kunnen bieden, drong een capaciteitsuitbreiding zich op. In de eerste helft van 2019 starten de werken voor de verlenging van de kademuur met 70 meter tot een totale lengte van 325 meter. Het bestaande kaaiplateau wordt bovendien volledig vernieuwd.

De POM verwierf een achterliggend terrein van 3 ha voor de uitbreiding van de terminal. De uitgebreide terminal krijgt in de loop van 2019 ook een nieuw, modern bureelgebouw en de toegangsweg wordt verbeterd.

River Terminal Wielsbeke staat dagelijks in verbinding met de haven van Antwerpen. De POM West-Vlaanderen wil ook een binnenvaartverbinding met Zeebrugge opstarten.

Koen Heinen