Nik Delmeire (ESC) coördinator nieuw Europees binnenvaartplatform

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Beide binnenvaartorganisaties beslisten al begin dit jaar om hun krachten te bundelen binnen een ‘European Inland Waterway Transport’ platform. Op 21 januari 2019 wordt het officieel gelanceerd. Bij die gelegenheid zal Nik Delmeire, tot nu secretaris-generaal van de Europese verladersorganisatie ESC, aangesteld worden als coördinator van het platform.

Innovatie en digitalisering

Delmeire, die gedurende een carrière van dertig jaar bij een grote multinational alle aspecten van de supplychain leerde kennen, werd in 2014 secretaris-generaal van de ESC. In die functie was hij nauw betrokken bij alle initiatieven en projecten voor een maximale digitalisering en vergroening van alle logistieke processen. Die ervaring zal hem goed van pas komen in zijn nieuwe functie. Daar zal hij zich moeten toespitsen op innovatie en digitalisering, twee grote uitdagingen voor de binnenvaart in de komende jaren.

Zijn ervaring in de verladerswereld zal ongetwijfeld een sterke troef vormen om de binnenvaartsector beter te helpen inspelen op de behoeften van de verladers. “Met zijn kennis van de verladerswereld zal hij een mooie bijdrage kunnen leveren om de ambities van de sector waar te maken”, zeggen Theresia Hacksteiner, secretaris-generaal van de EBU en Gerard Kester, secretaris-generaal van de ESO. Met hun gezamenlijk platform willen ze een nieuwe expertisedimensie toevoegen ten voordele van de hele binnenvaartgemeenschap en alle betrokken instellingen, en de sector versterken.

Koen Heinen