Laagwater slecht voor winst BASF, goed voor omzet binnenvaart

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De extreem lage waterstanden op de Rijn dit najaar zorgden ervoor dat binnenschepen veel minder lading konden vervoeren dan normaal. Dat leidde tot een groot gebrek aan capaciteit en een spectaculaire stijging van de tarieven. Volgens een studie van ABN-AMRO stegen de tarieven in de binnenvaart in het derde kwartaal met 27% tegenover het tweede kwartaal. Voor menig binnenvaartondernemer was dat een goede zaak. De omzet in de sector steeg in het derde kwartaal met gemiddeld 18% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Voor binnenvaartoperatoren die zelf capaciteit inhuren, was de situatie minder gunstig. Zij zagen hun kostenplaatje fors oplopen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.