Groen licht voor bouwwerf Oosterweeltunnel in Zeebrugge

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

De Vlaamse regering kende vrijdag de kwalificatie “dwingende reden van groot openbaar belang” toe aan de bouw van “een kaaimuur van ongeveer 915 meter, gepaard gaand met de verbreding en verdieping van het Boudewijnkanaal, en de aanleg van een tijdelijk bouwdok”. Deze kwalificatie wordt ingeroepen in het kader van de Habitatrichtlijn. Die schrijft voor dat bij projecten in habitatrichtlijngebied een ADC-toets moet uitgevoerd worden. Daarbij wordt nagegaan of er alternatieve (A) oplossingen mogelijk zijn, of er sprake is van dwingende (D) redenen van groot openbaar belang, en welke compenserende (C) maatregelen nodig zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.