DB Cargo haalt voormalig topman PSA International binnen

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

DB Cargo haalt met de Nederlander Pierre Timmermans meer dan twintig jaar internationale ervaring binnen in logistiek en spoorvervoer. Naast CEO van de havengroep PSA International was hij voorzitter van de Tsjechische spoorgoederenvervoerder AWT en manager contractlogistiek bij Frans Maas. Timmermans neemt zijn functie op vanaf 1 april 2019.

Ook de Pool Marek Staszek, de huidige CEO van DB Cargo Polska, komt de raad van bestuur van DB Cargo versterken, en wel vanaf februari 2019. Hij heeft 25 jaar ervaring in het spoorvervoer. Hij wordt verantwoordelijk voor Productie.

Groei in Europa

Beide nieuwe bestuursleden moeten met hun internationale expertise voor meer groei in Europa zorgen. “Het spoorgoederenvervoer heeft een enorm potentieel, zowel in Duitsland als op de Europese corridors. Die kansen moeten beter benut worden”, zegt Alexander Doll, voorzitter van de Toezichtsraad.

De vrachtpoot van de Duitse spoormaatschappij kampt al jaren met tegenvallende resultaten. Vorig jaar liep het vervoerde volume opnieuw terug met 2,3% tot 271 miljoen ton. De daling situeert zich voornamelijk op de Europese markt, want in Duitsland was er een lichte stijging (0,4%).

Koen Heinen