Bovengrondse uitbreiding voor spoorvertakking Oude Landen Ekeren

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Vrijdag sprak de Vlaamse overheid haar voorkeur uit voor het bovengrondse uitbreidingsscenario voor de spoorvertakking van het goederenspoor aan de Oude Landen in Ekeren. Die vertakking is essentieel voor de afhandeling van het spoorvervoer van en naar de haven van Antwerpen. De vertakking maakt deel uit van lijn 27A tussen Mortsel en Antwerpen-Noord. Een verhoging van de capaciteit van deze lijn is noodzakelijk om in de toekomst het hoofd te kunnen bieden aan de verwachte stijging van de goederentrafiek per spoor door de havenuitbreidingswerken en de vooropgestelde groei van het marktaandeel van het spoor in het goederenvervoer. Het project is bovendien belangrijk voor de tweede spoortoegang tot de haven maar staat er anderzijds ook los van.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.