Alibaba pompt 75 miljoen euro in Liege Airport

Nieuws, Logistiek
Kasper Demol

Bij de ondertekening vertelde James Song, een topman van Alibaba, dat Luik door haar ideale ligging in het centrum van Europa de juiste keuze was voor het bedrijf. Het moet helpen om pakjes waar ook ter wereld, binnen de 72 uur na bestelling af te leveren.

2021

Voor haar Europese hub heeft Alibaba 75 miljoen euro veil. Die worden geïnvesteerd in een magazijn van 220.000m2. Dat zal pas in 2021 volledig operationeel zijn, maar in tussentijd worden tijdelijke oplossingen gezocht met lokale partners.

Michel

Opvallend, niet alleen minister van Werk Kris Peeters maar ook premier Michel lieten de Wetstraat even voor wat het was en kwamen de deal ondertekenen in Bierset. Charles Michel onderstreepte nogmaals het belang van de overeenkomst voor de Belgische en Waalse economie. Dat een groot bedrijf als Alibaba zich in ons land vestigt, moet volgens de eerste minister aan andere grote bedrijven het signaal geven dat België de troeven en capaciteiten heeft om nog andere grote ondernemingen te huisvesten.

Kasper Demol