Vaartkaai Antwerpen onderbroken voor Oosterweelwerken

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Om voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding in Antwerpen uit te voeren, wordt een deel van de Vaartkaai, ter hoogte van de spoorlijnen over het Albertkanaal, waar de Vaartkaai overgaat in de Straatsburgdok-Noordkaai, tijdelijk afgesloten. Er is een omleiding voor het wegverkeer voorzien langs de Groenendaallaan en de Ingenieur Menneslaan in Merksem. De omleiding loopt via de Kotterstraat, Groenendaallaan, Ingenieur Menneslaan, Bredabaan en omgekeerd.

Grote grondwerken voor werkplatform

De aannemer voert sinds deze zomer werken uit aan de spoorlijnen over het Albertkanaal. Hij brengt er verstevigingen aan onder de sporen, om later bij de hoofdwerken van Oosterweel, de massieve bermen onder de sporen uit te kunnen hollen. Zo ontstaat hier ruimte om de Kanaaltunnels te bouwen.
Tussen maandag 3 en zondag 9 december voert de aannemer grote hoeveelheden grond aan om een verhoogd werkplatform naast de spoorlijn aan te leggen. Om de veiligheid te garanderen, wordt de Vaartkaai/Straatsburgdok-Noordkaai tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer.

Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen gebruik blijven maken van het jaagpad langs het Albertkanaal.

Michiel Leen