As Brussel-Valenciennes deze week elke avond gesloten voor verkeer

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

De maatregel ging afgelopen nacht in. De snelweg wordt in beide richtingen tussen Familleureux en het knooppunt Nijvel-A54 vanaf de vroege avond  (rond 18 uur) tot 5 uur ’s morgens gesloten, meldt het gemeentebestuur van Seneffe. Ook de N59, de zogenaamde Baccaraweg, is ’s nachts voor het verkeer afgesloten.

Het verkeer komende van Brussel wordt afgeleid via de E54 in Nijvel en de E42 tot in Bergen. Naar Brussel moet het verkeer via de E42 richting Luik rijden tot het knooppunt Thiméon en zo via de A54 richting Nijvel en de E19. Er is niet alleen op de omleidingswegen verkeershinder, maar ook door het sluipverkeer op de kleine wegen in de buurt van Seneffe.

De maatregel is genomen door de gouverneur van de provincie Henegouwen, Tommy Leclercq, om nieuwe betogingen te vermijden aan het oliedepot. Het is een Sevesosite, met gevaarlijke stoffen dus, en hij vreest voor de veiligheid mochten de acties ontaarden in sabotage.

Philippe Van Dooren