Berging gezonken schip op Albertkanaal kan twee weken duren

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Op het Albertkanaal stroomafwaarts van de spoorbrug Herentals-Lier kwam dinsdagmorgen het binnenschip ‘Dandia’ in aanvaring met een duwbak. Het Nederlandse bergingsbedrijf Daen Service met thuisbasis in Merksem was gisteren al bezig met de voorbereidingen om de schade aan het schip op te meten. Het werkt daarvoor samen met Hebo. De berging van het schip zal op basis van een aanbesteding toegewezen worden. Kandidaten kunnen tot vrijdag inschrijven. “De verzekeraar zal op basis van de aanbesteding oordelen wie de berging mag uitvoeren. Samen met Hebo Maritime schrijven wij in. Wij kunnen snel mobiliseren”, zegt een vertegenwoordiger van het bedrijf. Het Nederlandse bedrijf heeft zijn uitvalsbasis in Merksem en werkt ook in België alleen met lokale werknemers. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.