ACOD niet akkoord met minister Homans: komt er binnenkort weer actie?

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De harmonisering van de statuten van ambtenaren en contractuelen bij de overheid zorgde in september al voor acties, die ook de Antwerpse haven troffen. Die acties werden uiteindelijk opgeschort om het overleg kansen te geven. Een nieuw voorstel van minister Homans wordt nu door de bonden verworpen, blijkt uit een mededeling van de socialistische vakbond ACOD. Vooral de versoepelde ontslagregeling is een doorn in het oog. “Iemand die op een loopbaan van twintig tot veertig jaar tweemaal negatief wordt geëvalueerd, kan ontslagen worden. Dit wil zeggen dat de politiek de onafhankelijkheid van de ambtenaar kan beïnvloeden. En dat de ambtenaar bij ontslag dan nog van slechtere voorwaarden zal ‘genieten’, is evenmin aanvaardbaar.” Bovendien vindt de ACOD dat het niet kan dat de leidend ambtenaar dient te beslissen dat een personeelslid na ziekte al dan niet deeltijds het werk mag hervatten. “Hij is nog altijd niet gekwalificeerd als geneesheer”, klinkt het. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.