10% extra verkeer in Liefkenshoektunnel: “Slachtoffer van ons succes”

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

8,5 miljoen voertuigen passeerden er in de eerste drie kwartalen van dit jaar door de Liefkenshoektoltunnel in Antwerpen, blijkt uit recente cijfers van de NV Tunnel Liefkenshoek. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar betekent dat alweer een toename van het verkeer met 10%. Dat maakt dat de toltunnel steeds minder geldt als wonderoplossing voor het fileleed rond Antwerpen. Dagen met 45.000 voertuigen per dag zijn geen uitzondering, weet operationeel directeur Marc Persoon, terwijl de theoretische capaciteit van de tunnel op 40.000 voertuigen per dag ligt. Gevolg: ook wie via de Liefkenshoektunnel om Antwerpen heen rijdt, moet steeds vaker bumperen. Tot 900 file-uren in de eerste maanden van dit jaar, zoals blijkt uit cijfers die De Tijd kon inkijken. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.