Spoorvervoer van België naar Nederland in tien jaar gehalveerd

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Nederland blijkt dat het aandeel van België in de aanvoer van goederen per spoor naar Nederland tussen 2007 en 2017 gedaald is van 18,3 naar 8,6%. Duitsland neemt met 48,8% bijna de helft van het inkomende spoorvervoer in Nederland voor zijn rekening. Italië is goed voor 23,8%. Polen wordt de laatste jaren steeds belangrijker voor de aanvoer van goederen per spoor naar Nederland. Het aandeel van Polen steeg van 1% in 2007 naar 6% vorig jaar. In totaal werd in 2017 ruim 41 miljoen ton goederen van, naar en door Nederland vervoerd per spoor. Dat is een stijging met 1,2% in vergelijking met 2007.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.