Reefercontainers mogelijk aan basis ongeval in haven Rotterdam

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Voortgaand op de beelden van het incident aan de terminal van ECT in de Amazonehaven op de Rotterdamse Maasvlakte (zaterdag 21 juli), oordeelt binnenvaartconsultant Gunther Ginckels dat de reefercontainers in de vijfde en zesde laag aan de basis van het ongeval kunnen liggen. “Als we de beelden van de ‘Comienzo’ zien, stellen we vast dat het zes hoog beladen was, vermoedelijk met vooral lege containers. Zo hoog laden is een randgeval maar in principe nog mogelijk als in de vijfde en zesde laag geen lege reefercontainers zitten. Lege 40’ reefercontainers wegen ongeveer 4.300 kilogram en hebben de eigenschap dat ze door hun ongelijke gewichtsverdeling, als gevolg van de koelunit aan één zijde, vatbaar zijn voor schuiven”, zegt Ginckels.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.