Waaslandhaven: recordcijfers, maar grote zorgen

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Bij de voorstelling van het jaarverslag van de Maatschappij Linkerscheldeoever vliegen de fraaie cijfers in het rond. 45 hectaren nieuwe concessie, een zesde opeenvolgende tewerkstellingsrecord van 17.689 voltijdse equivalenten en een stijging van de containertrafiek op Linkeroever met maar liefst een derde, tot 68.572.416 ton. De MLSO ziet haar kernomzet zo stijgen met 8.1% procent tot 12,2 miljoen euro, goed voor een winst van 9.8 miljoen euro. Voor de goede verstaander: de havenactiviteit op Linkeroever is cruciaal geweest in de globale groeicijfers (4 procent erbij in de containeroverslag in 2016) die de hele Antwerpse haven kan voorleggen. En 2017 is goed begonnen, weet havenbedrijf-CEO Jacques Vandermeiren, die deel uitmaakt van de raad van Bestuur van MLSO.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.