TDL neemt deel ‘Fresh’-activiteiten van Ter Beke en XPO Logistics over

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Het betreft zowel de warehouse- als de transportactiviteiten van Ter Beke in Kallo als van een aantal kleinere accounts. TDL Group runt sinds begin deze maand het bestaande warehouse. De ‘Frozen’-activiteiten, daarentegen, blijven deel uitmaken van XPO Logistics.

Ter Beke

De voedingswarengroep Ter Beke uit Waarschoot (nabij Gent) is een beursgenoteerd bedrijf dat in tien landen vleeswaren en verse gerechten verkoopt, onder de merken Come a Casa, L’Ardennaise, Pluma, en dergelijke meer. Het beschikt over zeven industriële vestigingen in België en Nederland en telt ongeveer 1650 medewerkers. Ter Beke realiseerde in 2014 een omzet van 399,7 miljoen euro.

Over de transactie met TDL wordt met geen woord gerept in het halfjaarlijks verslag van Ter Beke, dat vandaag is gepubliceerd. Daarin staat wel dat het resultaat is verbeterd hoewel de omzet met 4% is gedaald. Er wordt ook vermeld dat de resultaten verbeterd zijn dankzij het feit dat de focus nadrukkelijker komt te staan op de rendabiliteit van het productgamma en op de kostenbeheersing. Het (deels?) afstoten van logistiek zou in dat kader kunnen passen.

TDL Group

TDL Group uit Houthalen is hoofdzakelijk actief in de verslogistiek, de farmalogistiek en de bouwlogistiek. Daarnaast is zij ook actief in ‘dedicated logistics’ (o.a. voor de e-commerce logistiek van JBC) en in spoedleveringen van gekoelde goederen (Coldway Express).

De Limburgse groep is in handen van Yves Vandeput. TDL realiseerde in 2014 een omzet van 70 miljoen euro en telt ongeveer 600 medewerkers. De groep beschikt over bijna 400 trekkers, 650 opleggers en een vijftigtal bestelwagens. Ze concentreert zich op de Benelux en Frankrijk. Kallo wordt een nieuwe vestiging, naast Houthalen, Lummen, Beringen en Doornik. Die laatste is er in 2013 bij gekomen, na de overname van Cardon Logistique.