DHL Pharma Logistics maakt van Boortmeerbeek multi-customer site

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De activiteiten van de site in Boortmeerbeek worden uitgebreid door de integratie van de distributie in de Benelux van farmaproducten naar de groothandel, hospitalen en de apotheken voor een nieuwe, niet nader genoemde klant. “Boortmeerbeek verzorgde tot nu toe de distributie voor één klant. Met die bijkomende klant kunnen we schaalvoordelen genereren en beide klanten kunnen van elkaar leren”, zegt Daniel de Oliveira, Regional Marketing Manager technology sector MLEMEA and Benelux bij DHL Supply Chain.

Versterkte marktpositie

DHL Pharma Logistics telt drie strategische hubs voor de Benelux in België. Naast Boortmeerbeek zijn dat Lot en Huizingen. Naast distributie naar de groothandel, hospitalen en apotheken, staan die ook in voor onder meer stalenbeheer, verpakkingsdiensten, enzovoort. De integratie van bijkomende volumes en klanten in Boortmeerbeek versterkt volgens de groep niet enkel de marktpositie, maar bevestigt tevens de groeiambities van Pharma Logistics.

“Door deze exclusieve ‘Life Sciences & Healthcare’-sites op diverse strategische locaties in de Benelux te kunnen aanbieden, zijn we voor verschillende farma- en biotechbedrijven een strategische partner geworden die zowel lokale, regionale als wereldwijde distributie vanuit de regio kan aanbieden”, zegt Fred Westdijk, vice-president ‘Life Sciences & Healthcare’-sector bij DHL Supply Chain Benelux.

De site in Boortmeerbeek telt 90 werknemers, heeft een oppervlakte van bijna 20.000 m² en biedt ruimte voor 22.000 paletten onder gecontroleerde (kamer)temperatuur en nog eens 3.000 gekoelde paletplaatsen. Er zijn 20 laadpoorten. En de site staat in voor de distributie naar 500 klanten in 120 landen via 35 lokale DC’s.