A12-Afrit Industriezone Londerzeel drie weken dicht

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Het afsluiten van de afrit kadert in de vernieuwing van de spoorwegbrug van de A12 in Londerzeel waar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sinds april 2014 werken uitvoert. Het hele project wordt afgerond in oktober 2015, meldt het AWV.

Tussen 31 augustus en 18 september kan het verkeer geen gebruik maken van de afrit om de industriezone te bereiken. Het industrieterrein van Londerzeel kan dan enkel bereikt worden in de richting van Brussel. Voor het verkeer in de richting van Antwerpen is een omleiding voorzien via het op- en afrittencomplex van Willebroek-Zuid (afrit 6).

Hier zal het verkeer de A12 verlaten om in de richting van Brussel opnieuw de A12 op te rijden. Eens voorbij het kruispunt ter hoogte van Duvel Moortgat neemt het verkeer de parallelweg langs de A12. Vervolgens kan het industrieterrein van Londerzeel bereikt worden via de Meerstraat en de brug van de Oudemanstraat over de A12.

Snelheidsbeperkingen

Wegen en Verkeer en de Federale Politie roepen op om de snelheidsbeperkingen ter hoogte van de werken aan de A12 in Londerzeel te respecteren. Richting Antwerpen geldt in de werfzone een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Er zullen geregeld snelheidscontroles uitgevoerd worden.