Nieuwe general manager bij Scania Benelux

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

De 61-jarige Hornig (foto) heeft een mooie carrière opgebouwd in sales en services binnen de Scania-organisatie. Hij is in 1995 bij het toenmalige Scania Deutschland in dienst getreden als sales director. Zijn laatste functie was MD van de business unit Scania CER (Central European Region) in Oostenrijk. Hij was er verantwoordelijk voor de activiteiten van de constructeur in Tsjechië, Slovakije en Hongarije.

Nu komt hij dus aan het hoofd van alle sales- en serviceactiviteiten van de Scania-organisaties in België, Nederland en Luxemburg.  

Scania Parts Logistics

Evert Halvarsson zal per 1 juli a.s. de functie van managing director Scania Parts Logistics (gevestigd te Opglabbeek) bekleden. Hij volgt de Nederlander Jan Andries Oldenkamp op, die het logistieke centrum al vier jaar leidde.

Het distributiecentrum in Opglabbeek werd opgericht in 1993. In 2000 werd het fors vergroot en in 2007 volgde een tweede uitbreiding, tot ca. 60.000 m². Twee jaar geleden kwam er nog een 30.000 m² bij.  Het Scania Parts Logistics Center beschikt over ongeveer 450 vaste medewerkers en een 150-tal interims.