Mark De Haes wordt CEO van Daimler Middle East & Levant

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

De Haes heeft een carrière van 27 jaar binnen Mercedes-Benz Belgium Luxembourg achter de rug, waarvan de laatste negen jaar als CEO van het bedrijf. Hij volgde toen de Duitse Annette Winkler op.

Na zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven startte hij oorspronkelijk een academische carrière, maar hij stapte vrij snel over naar het bedrijfsleven. Hij begon in 1988 zijn loopbaan bij het toenmalige Mercedes-Benz Belgium als marketing analist voor Mercedes-Benz Trucks.

Daarna stapte hij over naar de personenwagens , waar hij verantwoordelijk werd voor analyse en marketing en hij doorgroeide tot managing director Mercedes-Benz Personenwagens. Zeven jaar geleden kwam hij aan het hoofd te staan van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg, verantwoordelijk voor zowel de personenwagens, de vans als de trucks.

Deze positie was vrij uniek, omdat De Haes wereldwijd binnen de Duitse organisatie één van de weinige lokale CEO’s was. In zijn periode slaagde hij er vooral in om de cijfers van de drie business units te verhogen. De Haes is tevens lid van de raad van bestuur van Febiac, waar hij zich o.a. bezig hield met de mobiliteitsproblematiek en de aantrekkingskracht van de automobielsector als werkgever voor jongeren.

Dubai

Hij vertrekt dus naar Dubai, waar hij CEO wordt van de regionale business unit Daimler Middle East & Levant. Deze is een onderdeel van Daimler Central/Eastern Europe Africa & Asia (DCAA).

DMLE, gevestigd in Jebel Ali Free Zone, is naast personenwagens belast met de verkoop van Mercedes-Benz vans, trucks en bussen, alsook materieel van Noord-Amerikaanse makelijk, zoals Freightliner en Western Star. Ook beheert deze business unit het regionale logistieke centrum.