TGW warehousingsystemen zelfstandig in Benelux actief

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

TGW heeft begin dit jaar zijn activiteiten in het noordwesten van Europa gereorganiseerd en is de divisie TGW Northern Europe opgestart. Die omvat de activiteiten in het VK, Scandinavië en de Benelux. Tot voor kort werd de groep vertegenwoordigd door partners (zoals Egemin) in België, Nederland en Luxemburg, maar nu wordt een aparte vestiging opgericht.

Ze staat onder leiding van Hans De Sutter (foto), die overkomt van Savoye, waar hij 10 jaar actief was als verkoopdirecteur voor de Benelux. Eerder was hij aan de slag bij Phi Data, Toshiba Tec Europe en Gredis.

België of Nederland?

Waar de Benelux-zetel van de groep TGW Logistics komt, is nog niet beslist, aldus een woordvoerster. “Er worden momenteel nog twee locaties onderzocht. Het wordt ofwel Antwerpen, ofwel een locatie op de as tussen Breda en Tilburg”, zei ze aan Flows.

TGW Logistics Group uit het Oostenrijkse Wels levert automatische logistieke oplossingen, gaande van eenvoudige material handlingsystemen tot complexe logistieke centra. De groep telt wereldwijd 2.300 medewerkers en zal tijdens het boekjaar 2014/2015 een omzet van 450 miljoen euro realiseren.